Thursday, 24 November 2011

Hahaiii..

   Assalamualaikum salam pembuka bicara.. Peh, serupa esei syarahan PMR pulak. Gua nak bagitahu lu bahawasanya gua hari ni stat menulis blog yakni menceburi bidang dimana orang itu bercakap sorang diri, menaip kemudian padam, baca sepuluh kali apa yang ditulis kemudian tak jadi post sebab tak sedak langsung mungkin. Nak tulis tiga baris ni pon gua rasa dah 30minit masa bejalan, mungkin bagi orang baru serupa gua agak susah. Kalau ayat dan prosakata mahupun wacana gua tunggang langgang lu baca. Maafkan gua, gua ibarat muaalaf yang baru memelok agama islam dalam dunia menjanjikan kepuasan imaginasi diri yang agak maksima. Alaa serupa Seth Tan solat dalam Nora Elena, macam mana?

  Dalam hati dah lama nak berbeloger, tapi harini baru terjumpa ada tulis create blog. Niat asal bukan nak surfin laman web porno ye adik, jangan anggap abang bukan bukan macam takde keje lain nak surf internet. Sebenarnya gua takut nak try, takut kena bahan secara berjemaah kat fesbuk, takut takde orang baca pon boleh tahan jugak rasa bangang. Ok, pasni gua nak taip banyak banyak untuk gua baca sendiri dan uji kaji tahap kemampuan menaip dengan berilmiah baik sempurna bagai. Kalau sedak ramai la kot yang baca, 3 orang sebulan pon gua dah boleh mencapai klimaxs dalam menaip dan berimaginasi. Andaikata tak sedak langsung blog gua, 5% pujian 95% kutukan, cercaan, mangsa cacian dari hasil roll dijalankan, gua akan ambik peduli..
  
  Gua nak ucap terima kasih kat dia ni eyqa dan bella sebab tolong bagi semangat dan sedikit tunjuk ajar yang tak berbelah bagi kerana wujud salah sorang lagi bloger yang boleh merosakkan lagi imej pengkarya blog dan pengusaha cyber cafe. Kenapa dua dua makwe..? sebab gua malu nak tanya member laki yang suam suam kuku akrab dan takde pon member puaka yang berblog, gua bukan pesen ada usaha atau DIY sendiri kalau benda baru. *tak sedak pon baca
 
   Entri atau bahan yang gua nak post lepas ni gua pon tak tahu, lu baca la kalau rajin kan. Gua tidak menjanjikan entri yang boleh mencapai kepuasan nafsu berahi lu atau mungkin jugak memenuhi ciri ciri makwe idaman lu. Tapi gua akan mengerahkan segala idea yang ada sepanjang hidup gua untuk dikongsi dengan lu semua.
 
   Cukup la tu mukadimah dan penutup bicara, malas. Bai.

5 comments:

 1. mekasih... awak peminat no 1 satu saya.. maksudnya orang pertama komen.

  ReplyDelete
 2. tertarik menarik ayat neh : takut takde orang baca pon boleh tahan jugak rasa bangang.

  HAHA :P All the best :)

  ReplyDelete
 3. tulis jek ape yang ko nak, tapi jaga sensiviti la.

  happy blogging bro, gudluck! XD

  ReplyDelete